Kako voditi brigu o voznom parku - održavanje voznog parka | Auto servis

Kako voditi brigu o voznom parku - održavanje voznog parka

Ukoliko vam troškovi održavanja voznog parka u firmi prave problem, ovo je pravi tekst za vas.
 
Troškovi koje nosi održavanje voznog parka predstavljaju dobar deo rashoda za svako preduzeće. I kada se sve radi kako treba izdatak je veliki. Ukoliko nemate čoveka koji je posebno plaćen da radi samo taj deo posla, i brine o održavanju - troškovi rastu. Ljudi koji brinu o održavanju često nemaju dovoljno znanja , a još manje vremena kako bi sve odradili kako treba. Kada na to dodamo i poslovnost servisera, stalne promene cena, nepridržavanje dogovorenog, dolazimo u situaciju da se održavanje vozila ne može ni planirati ni kontrolisati – a bez vozila ne možemo. Moramo plaćati i voziti dalje. 
 
Potrudili smo se da vam olakšamo brigu oko održavanja. Jednostavno, pregledno i lako. Seftware „Knjižica-online“ predstavlja rešenje koje će pomoći da vreme i novac koje trošite u ove svrhe budu svedeni na minimalno potrebno kako bi sve bilo u redu.
 
 • Program je dostupan online i može se pristupiti sa svakog uređaja. Potreban je samo internet pristup. Uštedite svoje vreme. Dok u servisu čekate da se popravka završi unesite podatke o popravci u bazu. Kasnije dodajte cene delova i radova. To je to. Vodite evidenciju.
 • Izbor servisera je takođe vrlo bitna stavka. Najjeftiniji nisu uvek najbolji, kao što ni najskuplji nisu uvek najgori. Prilikom odabira servisera treba obratiti pažnju na još neke, vama bitne stvari. Cena se svakako računa, ali postoji i vreme završetka radova, garanciija na izvršene radove, zamenska vozila, šlep služba, dostupnost delova, kao i druge usluge koje vam serviseri nude: registracija, pranje, vulkanizerske usluge, čuvanje guma itd. Sve ove faktore trebate uzeti u obzir da bi napravili pravi izbor. 
 • Sa našeg sajta http://odrzavanjevozila.com možete poslati upite serviserima vozila u svom gradu, za marku vozila koju posedujete. Oni će odgovoriti na e-mail i na osnovu odgovora koje dobijete dalje možete komunicirati sa njima. Takođe, kao pomoć za odabir, smo za korisnike naših usluga, pripremili i model tendera koji uzima u obzir sve gore navedene faktore , a prilagođene vašim konkretnim potrebama. Ukoliko je vama bitno da vam se vozila popravljaju preko vikenda onda ćete tu uslugu bodovati maksimalno. Ukoliko vam je bitno da sve poslove obavljate na jednom mestu dodajte i to u spisak stvari koje su vama bitne. Spisak preporučenih delova, zamena istih sa cenama će svakako biti bitan faktor u donošenju odluke. Dodajte i to na spisak. Program će onda od prispelih ponuda sračunati najoptimalniju za vaše potrebe. Takođe, kada odlučite kome ćete poveriti brigu o vozilu, cene delova, operacija ćete uneti u bazu i program će sam  kontrolisati da li ima neslaganja sa onim što je dogovoreno. Ovakav način kontrole donosi sigurnu uštedu – ZNAČAJNU -jer se greške smanjuju na minimum. Kao i prevare.
 • Evidencija o gumama je postala potreba. Zamenom istih svakih 6 meseci se gomilaju troškovi , kako same zamene tako i čuvanja. O evidenciji da ne pričamo. Koja guma je sa kog vozila, koliko je stara, kada je menjana, gde se nalazi na čuvanju – sve ove podatke možete imati na jednom mestu. I pristupiti im kada vam zatrebaju.
 • Unesite podatke o odgovornim ljudima u servisima. Za svaki servis ćete znati ko je zadužen za popravku vozila , ko za izdavanje faktura, ko za zakazivanje, a ko za šlepanje. I gazdin broj, za reklamacije , naravno. Jednim klikom imate sve podatke o kontaktima koji će vam trebati.
 • Ažurnost podataka je bitna. Ukoliko želite, možete zadužiti vozače da popunjavaju potrebnre podatke , a vi ćete i vi imati pristup sa svog računara čim ih unesu ne čekajući zvanične fakture servisera. Unos radnog naloga je vrlo jednostavan i brz.
 • U radni nalog možete uneti sve vrste radova koje obavljate na vozilu kao i delove. Količine, cene i sve druge podatke koje vi smatrate relevantnim za poslovanje i planiranje. Ovim pristupom imate brz i jednostavan pregled troškova za određeno vozilo , kao i za ceo vozni park na jednoj strani. Ukoliko tu primetite neka odstupanja, ili cifre koje odskaču, lako ulazite u konkretan, detaljan prikaz radnog naloga u kome tačno možete proveriti šta se desilo. A greške se dešavaju i vama i serviserima. Bitno je uočiti ih i ispraviti na vreme. Jednim klikom možete imati i PDF izveštaj ukoliko vam je bitan za dalja obaveštavanja i izveštavanja.
 • Ukoliko imate planiran budžet za vozilo ili vozni park, na strani vidite i kompletnu cifru koju ste već izdvojili za to vozilo. Za ceo vozni park isto tako.
 • Troškovi goriva su najveći troškovi koje imate u eksploataciji vozila. Prostim unosom količine i cene, u svakom trenutku imate troškove goriva pojedinačne po vozilu ili grupne. Ove podatke takođe možete imati odmah, čim ih vozač unese, bez čekanja faktura sa pumpi, što će vam olakšati planiranje troškova. UŠTEDITE VREME. UŽIVAJTE U ŽIVOTU.
 • Ne zaboravite više nikada ništa . Dostupni su podsetnici koje sami definištete. Program ih šalje na e- mail koji ste odredili, u vreme kada vi odredite.
 • Sve što vam je potrebno u vezi održavanja vozila sada imate na jednom mestu. Možete pronaći najbolje uslove slanjem samo jednog e-maila koji će naš  sajt automatski proslediti svim relevantnim serviserima. Vi birate  sa kim ćete sarađivati. Ukoliko vas zanimaju vesti možete pročitati. Dodatne usluge koje nemate u svom trenutnom servisu, linkove ka sajtovima proizvođača, klubovima, relevantnim sajtovima iz oblasti automobilizma – sve to na jednom mestu.
 
Korisnicima usluga pružamo i pomoć u smislu saveta u vezi svih stvari koje nisu već obuhvaćene programom. Za sve što vas zanima pošaljite e-mail i ukoliko vam naše znanje i iskustvo može pomoći  - TU SMO.
 
Jednom mesečno ćete dobiti i pismo sa najnovijim dostignućima, preporukama, akcijama koje smo pronašli za vas. Sve u cilju da pomognemo da što manje vremena trošite i što više novca uštedite na svojim vozilima.