Skoda | Auto servis

Skoda

 
Fabrika je osnovana 27. 6. 1925., kada je kupio koncern Škoda češkog proizvođača automobila Laurin & Klement u Mladoj Boleslavi. Václav Laurin je ostao tehnički direktor. Od 16. 4. 1991. Škoda je u vlasništu Volkswagen Grupe.
Istorija današnjeg Škoda auta, počinje 1895. u Mladoj Boleslavi (tadašnja Austrougarska, danas Češka Republika) kada su dva Čeha, člana Kluba čeških biciklista, mehaničar Vaclav Laurin (Václav Laurin) i prodavac knjiga Vaclav Klement (Václav Klement), rešili da naprave vlastitu radionicu za proizvodnju bicikala, nakon što nisu bili zadovoljni kako je nemačka firma postupila pri njihovoj reklamaciji bicikla.[1]
Firma počinje 1895. pod imenom osnivača - „Laurin & Klement“ (Laurin & Klement), i u početku proizvodi bicikle, ali već 1899, počinju i sa proizvodnjom motocikala, a 1905. i automobila. Prvi model Voituret A, doživeo je uspeh na Austrougarskom, ali i na međunarodnom tržištu. To rezultuje promenom pravnog oblika preduzeća: 1907. L&K postaje akcionarsko društvo. 1913. deo preduzeća postaje i fabrika iz Libereca RAF (Reichenberg Automobil Fabrik), koja će kasnije opet nastaviti odvojen život pod nazivom LIAZ.
Tokom Prvog svetskog rata, fabrika je svoju delatnost preorijentisala na vojnu tehniku.
 
 
Za više informacija o proizvođaču ŠKODA    -  KLIKNITE OVDE
 

Pronađite  ŠKODA  servis

 
Veliki broj ovlašćenih i neovlašćenih ŠKODA auto servisa odgovara na sva pitanja. Ukoliko vas zanimaju cene, termini ili bilo šta drugo u vezi Vašeg ŠKODA  ljubimca odaberite svoj grad i pošaljite pitanje, a servisi će se potruditi da što bolje odgovore kako biste baš njih odabrali. Pitajte majstora ili auto servis u svom gradu:
 
BAČKI PETROVAC       BEOGRAD     BOR
 
 
 
 
 
   SREMSKA MITROVICA      SUBOTICA   ŠID    ŠABAC 
 
UŽICE   VALJEVO    VRANJE    VRŠAC   
 

Domaći linkovi

strani linkovi

Registracija vozila