Kako da znam kada je vreme za zamenu kočnica | Auto servis

Kako da znam kada je vreme za zamenu kočnica

Zasto menjati kocnice

Kada je vreme za zamenu kočnica ?

Kada prilikom kočenja čujete škripu, češanje metal o metal ili cičanje može biti kasno za odlazak kod majstora. Kočnice su jedan od ključnih faktora bezbednosti i kako im samo ime kaže služe da ukoče - zaustave vaše vozilo. Zbog toga im treba posvetiti posebnu pažnju prilikom održavanja vozila. Drugi način da znate da je vreme za kontrolu je ukoliko prilikom pritiskanja pedale osetite da je trenutak kada počinje dejstvo kočnice pomereno odnosno da vam treba više vremena dok auto počne da se zaustavlja. Vrlo verovatno ćete tada primetiti i da je duži put do zaustavljanja.
 

Zašto održavanju kočnica posvetiti pažnju ?

Kočnice se sastoje od diskova i pločica (pored ostalih delova kočionog sistema koji nam uovom trenutnku nisu toliko važni). Kočione pločice imaju na sebi frikcioni sloj koji služi da zaustavi okretanje točka pritiskom na disk. Samim tim se debljina frikcionog sloja na pločicama polako troši. Ne postoji vremenski interval zamene pločica. Svako kočenje izaziva lagano smanjenje debljine kočione pločice, ali broj kočenja zavisi ne od pređene kilometraže već više od uslova vožnje. Mnogo se više koči u gradovima gde ima gužve i semafora nego u sredinama bez njih. Takođe i intenzitet kočenja je faktor u potrošnji obloga. Žustriji vozači, koji brže voze moraju jače i stisnuti pedalu, dok vozači koji koriste i motor prilikom zaustavljanja manje troše kočnice. Sa pločicama vremenom se potroše i kočioni diskovi. Pored diskova i pločica, na nekim starijim modelima se još uvek na zadnjim točkovima nalaze doboši sa paknama. Priča oko trošenja je potpuno ista.
Zbog svega ovoga, trebalo bi iskoristiti svako skidanje točkova (prilikom zamene guma, rotiranja točkova), redovnu zamenu ulja i slične prilike da se pregleda i kočioni sistem. Makar vizuelno odrediti debljinu pločica i proceniti da li mogu izdržati i koliko vremena je potrebno do zamene. Tu morate verovati svom majstoru. Ukoliko vam se desi da čujete neki zvuk sa početka priče, probajte da što pre proverite kočnice u auto servisu. Postoji mogućnost da između diska i pločice upadne neki kamenčić, čestica peska koji pravi neprijatne zvuke i u tim slučajevima je obično dovoljno samo čišćenje. Ukoliko su pločice potrošene i zvuk dolazi od dodira metala (osnove pločice) sa diskom vrlo verovatno je i sam disk već oštećen i treba zameniti i njega. Što se diskova tiče postoji i mogućnost mašinske obrade - ravnanja površine diska. Taj postupak je jeftiniji od kupovine novih ali ga treba poveriti pravom majstoru jer ukoliko se ne uradi kako treba može doći do trešenja točkova prilikom kočenja, krivljenja pa i pucanja diskova. Noviji modeli automobila imaju sve tanje diskove gde se ovaj proces mašinske obrade ni ne može uraditi.
 

Kočiona sIgnalizacija na vozilu

Na svim novijim modelima automobila postoji i svetlosna signalizacija koja vas upozorava na neispravnost kočionog sistema. Postoje senzori istrošenja kočionih pločica koji vam daju dovoljno vremena da isplanirate skoro menjanje. Takođe i lampica koja označava nedostatak kočionog ulja koja se obično upali zbog toga što su pločice tanke i potrebno je više ulja iz boce da popuni sistem, pa je automatski i nivo niži. U ovim slučajevima treba proveriti u auto servisu zbog čega se lampica pali i rešiti problem. Samo dolivanje ulja u bocu obično nije rešenje. Čak i ako stvarno nedostaje ulja treba proveriti razlog. Verovatno negde curi, a to opet treba pregledati mehaničar, pa je najbolje odmah odvesti na kontrolu kod njega.
 
 
Izvor: 
www.cars.com
Ključne reči: 
održavanje vozila, kočnice, diskovi, pločice