Održavanje vozila – 12 grešaka koje ne trebate praviti | Auto servis

Održavanje vozila – 12 grešaka koje ne trebate praviti

Da bi optimalno radila, vozila zahtevaju redovno preventivno održavanje. Iako intervali redovnog održavanja nisu isti, sva vozila zahtevaju održavanje kako bi se osigurao dug život. Međutim , nije uvek moguće da se preventivne mere održavanja obavljaju redovno. Pored očiglednih problema sa materijalnim troškovima i vreme nas često sprečava da obavljamo sve radnje koje su propisane u uputstvu za korišćenje vozila , a tiču se održavanja. Naravno ukoliko imamo uputstvo, što je takođe problem. Da bi vam pomogli da odredite prioritete i planirate ovde je spisak, bez nekog posebnog reda, 12 grešaka u održavanju automobila koje možete napraviti i šta možete da uradite da ih izbegnete.

 

Zanemariti “ Check engine ” lampicu

 

Lampica “ Check engine ” se često ignoriše. Upali se, ali auto radi kao obično, bez problema, pa često razmišljamo: “ Izgleda da je sve u redu, pobrinuću se za to uskoro, kada bude više vremena”. Vremena nikada dosta, druge stvari se dešavaju, prioriteti se biraju i jednog dana auto staje. Koliko god je teško naći vremena, ovaj kvar treba što pre pregledati u servisu jer što se duže čeka, vreme popravke se može produžiti kao i sami troškovi. Drugim rečima malo vremena i novca vam na duže staze može dosta uštedeti. Cenu pregleda možete saznati preko našeg sajta brzo i efikasno. Popunite podatke u formi za vaš grad i marku vozila i pošaljite pitanje velikom broju servisera koji mogu pomoći da rešite problem. I jedan savet : kada postavljate pitanje morate znati da samo priključivanje vozila na dijagnostički aparat, koliko god da je dobar , neće rešiti problem u svakom slučaju. Često su potrebna dodatna ispitivanja kako bi se tačno otkrio uzrok problema, pa kada postavljate pitanje probajte da razgraničite cene za varijante priključenja i dodatne dijagnostike, kako kasnije ne bi došlo do nesporazuma koje pojedini “majstori” umeju da iskoriste.

 

Ne proveravati pritisak u gumama

 

Česta greška je ne proveravati redovno pritisak u gumama, jer je po izgledu gume sve u redu – dobro je naduvana. Izgled može da vara. Iako izgledaju dovoljno naduvane gume mogu biti smanjenog pritiska. Dok se gume ne izduvaju dovoljno da primetite pogledom, potrošnja goriva raste i to utiče na vaš novčanik. Gume lako gube pritisak. Prelaz preko rupe (što se ne može izbeći na našim putevima) dovodi do smanjenja pritiska. Promene spoljne temperature takođe značajno utiču na pritisak, pogotovu kada su dnevne oscilacije velike. Zbog svega ovoga je najbolje da redovno proveravate pritisak jer se nikada ne zna kada je niži od potrebnog. I jor jedna stvar. Što duže vozite sa nedovoljno napumpanim gumama veće su šanse da puknu što sigurno najmanje želite da se desi. Provere trebate raditi i ako imate senzore za merenje pritiska u gumama jer umeju da pokazuju loše podatke i da lampica loše signalizira.

 

Zanemariti TPMS lampicu

 

Ako se lampica “Sistem za monitoring pritiska u gumama” upali, obavezno proverite pritisak u gumama. TPMS (Tyre pressure monitoring system) lampica služi kao sistem upozorenja, obaveštenjem kada jedna ili više guma imaju pritisak manji od onog što se smatra bezbedonosnim minimumom po specifikaciji proizvođača vozila. Ako se ova lampica upali dok vozite, zaustavite na sigurnom mestu, po mogućstvu na najbližoj pumpi i proverite da li su gume izgubile pritisak. Ako je na pumpi dostupan kompresor doduvajte gume. Ako prilikom provere sve bude u redu, postoji mogućnost da je potrebna zamena senzora pritiska u gumama. Često se desi i da je senzor ispravan, ali pokaže da su gume izduvane. To se može desiti prilikom udara u rupu, naglim promenama temperature, kada senzor trenutno izmeri pogrešnu vrednost i upali lampicu. U tim slučajevima je potrebno samo resetovanje signala lampice.

 

Preskočiti interval zamene ulja

 

Motorna ulja i sami motori su tokom godina puno tehnološki napredovali , tako da je interval zamene motornog ulja jako povećan u odnosu na raniji period. Neki proizvođači preporučuju zamenu i na preko 30000km što savakako povoljno utiče na naš novčanik. Uvek poštujte preporuke proizvođača što se ovoga tiče i obavezno obratite pažnju i na preporuke u tzv. otežanim uslovima korišćenja. U našim uslovima uglavnom svi non-stop vozimo u takvim uslovima, pa bi valjalo i intervale prilagoditi tim preporukama. Takođe se preporučuje i vremenski interval zamene ulja za vozila koja ne prelaze puno kilometara. Uvek morate zameniti ulje kada se ispuni prvi od uslova. Vozilu je ulje potrebno za pravilan rad i neophodno je da bude ispravno. Upotrebom, ulje gubi svoja svojstva i ne obavlja svoje funkcije kako bi trebalo. Zbog toga ako preskačete zamene, rizikujete velike probleme – vremenske i novčane. Ne dozvolite nikada da se to desi, a redovnom zamenom ćete i produžiti vek motora.

 

Zanemariti kontrolu ostalih tečnosti

 

Česta je zabluda da je motorno ulje jedina tečnost koju je potrebno kontrolisati i menjati. Postoje i druge tečnosti čiji nedostatak ili loše osobine mogu dovesti do velikih problema u radu pojedinih sklopova, a samim tim i napraviti trošak. Ulje menjača, kočnica, tečnost za hlađenje motora, servo ulje su tečnosti koje se redovno moraju proveravati i menjati u intevalima koje je preporučio proizvođač vozila. Kontrolama ćete izbeći razna curenja tečnosti i osigurati pravilan rad sklopova koje pomoću njih funkcionišu.

 

Nastaviti vožnju i ako je motor pregrejan

 

Ni ovo nije baš pametno uraditi. Motor se sam po sebi jako greje dok radi i zbog toga postoji sistem hlađenja. Ukoliko on zakaže dolazi do pregrevanja motora. Treba stati i proveriti problem. U slučaju da ste sigurni da možete otkloniti kvar (na primer vratiti spalo crevo i dopuniti tečnost) uradite to kao prvu pomoć. Ukoliko niste sigurni šta je uzrok – pozovite šlep službu i pravac servis.

 

Ne koristiti filtere kako je preporučeno

 

Filteri moraju biti čisti da bi obavljali svoju funkciju kako treba. Čisti filteri bolje zadržavaju čestice koje mogu doći u motor, gorivo, vazduh koji udišete. Te nečistoće mogu loše uticati na rad motora, povećati potrošnju, izazvati habanje itd. Filteri nisu skupi i redovno ih menjajte po preporuci proizvođača.

 

Ne kontrolisati kočnice

 

Lako je ubediti sebe da škripa koja se čuje tokom kočenja dolazi od drugog vozila ili od čestice koja je upala u kočnice. Često se to ispostavi kao istina, ali pošto je kočioni sistem jedan od najbitnijih za vašu i tuđu bezbednost, potrebno je proveriti kočnice uvek kada primetite nešto neuobičajeno. Samo tako ćete biti sigurni i bezbedni.

 

Ne rotirati gume / Izbegavati kontrolu optike točkova

 

Ove provere se lako mogu prevideti jer se dugo može voziti i ukoliko postoji problem. Međutim, mali poremećaj optike točka može dovesti do povećane potrošnje guma, potrošnje goriva , a samim tim i većih troškova. Postoji samo jedan načun da proverimo da li točkovi ispravno stoje, zato redovno (najbolje prilikom sezonske zamene guma) odradite i rotiranje, kontrolu optike i balansa. Mogu vam značajno smanjiti troškove i produžiti vek trajanja guma.

 

Servisirati sami svoje vozilo bez odgovarajućeg znanja

 

Super stvar u vezi današnjih automobila je da su kompjuterizovni. To znači da ima puno senzora koji merenjem raznih parametara mogu da primete da nešto nije u redu i brzo prijave problem. To istovremeno znači da jako malo stvari možete uraditi na svom vozilu bez potrebnog alata, znanja i dijagnostičke opreme. Koliko god da košta pregled i popravka u servisu, radove treba ostaviti majstorima koji imaju sve što je neophodno da auto bude doveden u ispravno stanje, u suprotnom možete dovesti do toga da ni oni ne mogu popraviti vaše “popravke”.

 

Ne menjati metlice brisača

 

Metlice brisača propadaju vremenom. Sunce, kiša, led, prašina su faktori koji utiču da se gumice brisača troše i samim tim ne obavljaju svoju funkciju kako treba. Obično su prvi znaci linije po vetrobranskom staklu (prvo proverite da li ima nekog stranog tela između metlice i stakla – grančica, papirić i sl.). Neispravni brisači vam ne mogu omogućiti normalnu vidljivost tokom lošeg vremena, a to može dovesti do posledica. Zamenite metlice na vreme i vozite bezbedno.

 

Koristiti sredstva za kučno čišćenje stakala za praje zadnjeg stakla

 

Ovo je veliki no-no. Većina kućnih sredstava koristi amonijak kao glavni agens za čišćenje. Tokom vremena, amonijak će oštetiti elemente zagrevanja - žice -  u zadnjem staklu. Koristite sredstva koja su planirana i preporučena za pranje vetrobranskih stakala na automobilu.

 

Istina je – održavanje automobila se nekada može uvući i uticati na život. Međutim, da bi bili sigurni da nećete stati pored puta i izgubiti dragoceno vreme i novac popravljajući auto, iskoristite ove savete. Kada shvatite značaj ovih 12 grešaka i prestanete da ih pravite, pomoći ćete svom ljubimcu da ima dug i za vas bezbrižan život.

 

Izvor: 
Pep Boys