Tekstovi | Auto servis

Tekstovi

Stiže leto i sezona putovanja. Smanjite nervozu i provedite kvalitetno vreme sa svojom decom dok se vozite. Evo 9 igrica koje zajedno možete igrati i uživati u putovanju:

 

Prevod nije potreban.

 

                                                        

 

 

 

Svaki dan smo sve bliže i bliže automobilima koji sami voze. U stvari veliki broj modela , koji su više nego sposobni da sami upravljaju stotinama kilometara auto puta skoro potpuno bez ljudske intervencije, već postoji na tržištu.

Veliki broj sajtova se bavi temom automobilizma. Pokušali smo da na jednom mestu sakupimo sve i olakšamo vam pretragu.

Dopune slede na Vašu preporuku.

 

1. http://www.automobili.rs/

Na ovom sajtu možete naći najnovije vesti iz oblasti automobilizma, testove, premijere modela kao i forum sa dosta tema. Blogove na sajtu uglavnom piše g-din Nebojša Todorović – dosta aktuelnih i dobrih tekstova.

2. http://auto.blog.rs/

 

 

Šta da radim kada se nešto čuje u vožnji? Šta kada je meka pedala kvačila ? Tvrđa pedala kočnice ? Kako se menja sijalica ? Da li se motorno ulje menja svake godine?

Svako se od nas vozača bar nekada upitao ovako nešto. Prva stvar koju radimo kada se pojavi problem je da zovemo kuma, prijatelja, brata i pitamo šta on misli o tome. To i jeste prvi korak u pronalaženju rešenja problema. Većina nas dosta stvari i zna , pa se kroz konsultacije, uz čašicu razgovora, najverovatniji kvar vrlo brzo iskristališe. Sada sledi drugo , još važnije pitanje : Kod koga da odvezem auto na popravku, koliko je majstor dobar, da li je jeftin i pouzdan, koje i kakve delove koristi ? Naravno da i kum i prijatelj i brat znaju nekog odličnog majstora, kao uostalom i mi.

       Zimski period nam donosi i otežane uslove vožnje po asfaltu pogotovo kada je na podlozi napravljena klizava ledena kora. Bez obzira i na kvalitetne zimske gume koje imamo na vozilu veoma je nepredvidljivo voziti po ledenoj podlozi, pogotovo padavina tzv. ledene kiše koja nam bukvalno zaledi ulice i asfalt. Naša iskustva koja posedujemo zelimo u ovom blogu da podelimo sa vama :
                                 
    - kada krećete iz stanja mirovanja automobilom veoma je bitno da krenete pod malim gasom, sva vozila koja imaju elektronske uredjaje protiv proklizavanja ASR, će pomoći da to lagano kretanje bude bez dodatnih problema