Održavanje vozila i auto servis | Auto servis

Održavanje vozila i auto servis

ODRŽAVANJE VOZILA I AUTO SERVIS

Kupovina vozila

Održavanje vozila počinje kupovinom vozila - novog ili polovnog. Kupovina automobila nije predmet ovog teksta. Puno saveta, testova polovnih vozila možete pronaći na internetu npr. na sajtu gospodina Aleksandra Todorovića ili na forumima konkretnih proizvođača čije linkove možete pronaći na našim stranicama za određenu marku.
 

Posle kupovine vozila

Bez obzira da li kupujemo nov ili polovan auto, sa održavanjem treba početi odmah. Što više redovnog održavanja - manje popravki u auto servisima i neugodnosti na putu. Manje troškova se podrazumeva - redovno održavanje je najjeftinije održavanje.

Kod novih vozila je obično urađena prva provera, takozvani " nulti pregled", koji prodavci obave pre isporuke vozila. Vrši se odmašćivanje, pregledaju se nivoi tečnosti, signalizacija, ulje, skidaju se zaštitne plastike i folije, postavljaju osigurači, proveravaju točkovi, pritisak u pneumaticima - auto se dovodi u stanje za vožnju.

Kod raznih proizvođača je različita politika što se tiče obavezne opreme. Negde ćete dobiti uz auto, negde morate kupiti: prva pomoć, komplet sijalica, trougao, prsluk, sajla za vuču, PP aparat. Obrazac izveštaja o nesreći je takođe potrebno imati u autu čim krenete. Proverite i rezervni točak. Kod nekih modela se dobija samo kit za reparaciju gume - što vam neće puno pomoći kada guma pukne od udara i sl, pa razmislite i o pravom rezervnom točku ili "ćopavcu".

Ovo sve važi i kada kupujemo polovan auto - naravno preporuka je da se pregled obavi PRE kupovine auta, kako bi se utvrdilo približno stanje - tačno stanje i šta će biti za 1000 km nam niko tačno ne može reći i pored sve tehnike koju danas imamo na raspolaganju.

Krenula je vožnja

Održavanje vozila je proces koji stalno traje. Neke stvari možemo odraditi sami, a za neke moramo otići u auto servis i pustiti majstore da rade majstorluk.

Ovde ćemo se prvo pozabaviti  našim delom posla. Kratak spisak stvari koje trebamo proveriti periodično, na par meseci ili pre svakog dužeg putovanja.

  • tečnost za hlađenje
  • signalizacija
  • ulje u motoru
  • kleme akumulatora
  • metlice brisača
  • obavezna oprema 
  • alat za sitne popravke 
  • pritisak u pneumaticima
  • oslušnuti zvuke iz motora i tokom vožnje
  • čistoća

Tečnost za hlađenje motora - ANTIFRIZ

Tečnost za hlađenje motora je relativno lako proveriti. Kada otvorimo haubu vidimo bocu koja sadrži tečnost za hlađenje. Može biti raznih oblika. Negde je duguljasta, negde pljosnata, ali je svakako providna i vidi se količina tečnosti u njoj. Na samoj boci UVEK postoje markeri za MIN i MAX količinu rashladne tečnosti. Nivo mora biti između graničnih vrednosti kako bi sve bilo u redu.

Tečnost ne mora biti antifriz. Ono što je BITNO je da nikada ne dozvolimo da u posudi za rashladnu tečnost dolivamo običnu vodu iz česme. Ukoliko postoji potreba za dolivanjem, a nemamo originalnu tečnost koja se već nalazi u sistemu, OBAVEZNO doliti destilovanu vodu. Obična voda stvara kamenac koji u kasnijem dodiru sa hemijom iz antifriza stvara rupe i dolazi do gubitka tečnosti.

Takođe moramo voditi računa o osobinama tečnosti. Ne smeju se mešati tečnosti različitih karakteristika - posledice mogu biti teške - stvaranje pene usled hemijske reakcije, začepljenje kanala itd. Posledica pregrevanja motora, napomena usput, je oštećenje samog motora, glave motora, ventila, dihtunga, u zavisnosti od više faktora. Ne smemo dozvoliti da do ovoga dođe jer je šteta uvek velika.

Tečnosti su po karakteristikama obojene u različite boje i naše je da dopunu vršimo tečnošću iste boje koja je u posudi - sistemu za hlađenje vozila. Ukoliko je tečnost stara može se desiti da je bezbojna ili da se ne može videti boja. U tom slučaju dopunu vršiti destilovanom vodom. Nikako običnom iz česme - da ponovimo.

Ako smo  na putu i baš nemamo boljih mogućnosti - sipati bilo kakvu, jer i to je bolje od pregrevanja, a po povratku sa puta pravac servis na zamenu. Preporuka je da se u gepeku uvek nalazi 1l destilovane vode. NIje skupa, a može značiti.

Nemaju svi modeli lampicu koja pokazuje temperaturu, a i kod modela koji je imaju, njeno paljenje ukazuje da je do pregrevanja došlo. Tada je već prilično kasno za neke intervencije. I vlasnici modela koji imaju lampicu za indikaciju količine rashladne tečnosti trebaju raditi vizuelnu proveru jer senzori su najosetljiviji deo automobila - desi se da su neispravni i da ne signaliziraju. Proverimo svojim očima količinu i mirni smo. Ponoviti pregled na svakom odmorištu sigurno neće škoditi.

Čitanje ovog dela teksta traje duže od same provere. Otvorimo haubu i pogledamo u bocu pre svakog puta - GENERALNA OBRADA MOTORA JE NAJSKUPLJI ZAHVAT KOJI MOŽETE IMATI NA SVOM VOZILU, ČESTO JE VREDNOST TIH RADOVA VEĆA OD VREDNOSTI SAMOG VOZILA U ZAVISNOSTI OD MODELA.

PREVENTIVA JE VAŽNA.

Druga bitna stvar kod tečnosti, pored količine, je temperatura na kojoj tečnost mrzne. Pre zime obavezno u servisu ili na pumpi proverimo ovu vrednost. Postoje i prilično jeftini aparati za ličnu upotrebu koji dobro odrade posao. Ukoliko tečnost nema dobra svojstva, može doći do mržnjenja i pucanja bloka motora usled širenja leda.

Signalizacija

Provera signalizacije je relativno lak posao. Upalimo sva svetla, 4 žmigavca, pregledamo. Ne smemo se uvek pouzdati na signalizaciju na kontrolnoj tabli - kilometar satu. Ona , kod većine modela, obaveštava da ne radi neka sijalica koju ne možete lako primetiti da ne radi. Rikverc, sijalice tablice, pozicije. Za kratko i dugo svetlo obično ne daje upozorenje, pa ukoliko krećete na put danju pregledajte sami. 

Zamena sijalica može biti prilično komplikovan posao, naročito kod novijih modela. Ukoliko se odlučite da to uradite sami, vodite računa da stavite odgovarajuću sijalicu po snazi i da vam prilikom skidanja ili vraćanja ne ispadne osigurač koji drži sijalicu.

Par napomena za proveru: kod većine modela zadnje svetlo za maglu se nalazi samo sa leve strane - crvene boje, a rikverc svetlo na tom mestu sa desne strane - bele boje.

Ulje u motoru

Kontrola ulja u motoru se obavezno vrši pre svakog puta. Ulje ima više funkcija u procesu rada motora i zbog svoje važnosti mora mu se posvetiti posebna pažnja.

Moramo pregledati u uputstvu za upotrebu vozila, šta na našem modelu pokazuje lampica ulja. Može pokazivati količinu, ali kod većine modela ona predstavlja da je pritisak ulja ispod potrebne granice. To se može desiti zbog male količine ulja , ali i iz drugih razloga - loš rad pumpe ulja, staro i potrošeno ulje itd. Nedostatak ulja se lako rešava dolivanjem (po povratku sa puta otići kod majstora da proveri gde motor gubi ulje.) Ukoliko ima ulja a nema pritiska problem je ozbiljniji i ne bi trebalo nastavljati vožnju.

Zbog toga moramo vizuelno proveriti količinu ulja. To se radi izvlačenjem merne šipke iz motora i proverom količine.Najbolje je meriti kada je motor hladan. Auto treba biti postavljen na ravnoj podlozi. Na šipci postoje obeležene vrednosti za MIN i MAX. Izvadimo šipku, obrišemo krpom i ponovo vratimo do kraja, pa izvučemo da bi videli koja je količina. Uvek mora biti između obeleženih vrednosti - ne mora se uvek držati na MAX, samo da ne ide ispod MIN. 

Ukoliko nedostaje ulja u motoru, potrebno je doliti nedostajuću količinu. Uvek je dobro imati u gepeku 1l ulja za dolivanje i to onog koje je već u motoru. Najbolje je ne mešati ulja. Proizvođač ulja i nije toliko bitan. Bitno je da znate oznaku ulja koje je u motoru. 10w-40 je na primer jedna oznaka.

Morate dosuti ulje iste oznake kako ne bi došlo do neželjenih hemijskih reakcija, stvaranja mulja, pene i sl. Takođe obratite pažnju da li je ulje za dizel ili benzinske motore, mada postoje i univerzalna za oba tipa motora, pa neka Vas to ne buni.

Zamenu motornog ulja vršimo u intervalima koje je odredio proizvođač ulja. Obratiti pažnju na zamenu intervala pri vožnji u otežanim uslovima - kod nas je 99% vožnje upravo takvo - jer se ulje u takvim uslovima više troši i treba ga češće menjati.

OBAVEZNO SA ZAMENOM ULJA ZAMENITI I FILTER ULJA.

* NAPOMENA - ukoliko prilikom kontrole ulja, a posle par hiljada km od zamene ulja, primetite da ulje nije bezbojno već tamno - ne zanči da Vam majstor nije zamenio ulje. Prilikom zamene ulja i filtera ulja, obično se ne radi ispiranje motora. Čađ ostaje na cilindrima i novo ulje se može brzo obojiti, što ne znači da je sada manje kvalitetno. Naročito kod vozila sa većom kilometražom.

Akumulator i kleme

Većina savremenih akumulatora nema potrebe za bilo kakvim održavanjem što se nas tiče. Serviseri mogu proveriti stanje. Što se nas tiče možemo se potruditi da obezbedimo čistoću spojeva akumulatora sa kablovima. Kleme oksidiraju i tako se gubi korisna površina kontakta. Trebamo odvojiti kablove od akumulatora i očistiti sve površine - četka ili šmirgla će završiti posao. Kada je klema toliko oksidirala da ne možemo odvojiti - natopimo mlakom vodom ili rastvorom sode bikarbone da otpusti, pa onda skidamo. Ukoliko nemamo alat za ovaj posao, trebamo naglasiti majstoru povremeno da obrati pažnju i na ovaj deo automobila. Često se zaboravi.

Metlice brisača

Metlice se dosta brzo troše, naročito na našim prašnjavim putevima, i gube svoju funkciju, a to je da nam omoguće dobar pogled u uslovima padavina. Oštećuju se i brisanjem leda - očistiti zimi što više leda sa stakla, otopiti vazduhom iz kabine, pa onda uključiti brisače.  Prilikom zamene treba obratiti pažnju na dužinu, pošto obično leva i desna nisu iste. Treba ih zameniti čim uočite da vam ostaju neobrisani delovi stakla. Ukoliko primetite samo mali trag neobrisanog - pregledajte da nešto nije upalo između gumice i stakla - grančica, komadić lista - pa uklonite da ne bi oštetilo gumicu.

Obavezna oprema

U nju spada:  Prva pomoć, komplet rezervnih sijalica, trougao, prsluk, sajla za vuču, PP aparat (sa ugrađenim plinskim uređajem), Evropski izveštaj o saobraćajnoj nesreći. U zimskim uslovima LANCI za točak. Pregledajte povremeno datume isteka na prvoj pomoći i PP aparatu, pošto imaju rok trajanja. Mogu se menjati staro za novo u povremenim akcijama proizvođača.

Alat

Priručni alat nije obavezan ali nam može pomoći da u pojedinim situacijama lakše rešimo problem. Par stvari koje trebamo imati u gepeku su: 1l destilovane vode, 1l ulja za motor, dizalica za auto, šrafciger, kombinovana klješta, ključ 10 i 13, ključ za točkove, krpa za brisanje, parče žice, tečnost za pranje stakla (takođe postoji zimska i letnja, pa pre zime zanebiti i sipati odgovarajuću da ne bi došlo do stvaranje leda i oštećenja pumpe, pored toga što nećete moći oprati stakla), pribor za čišćenje snega i leda. Ponekad dobro dođu i baterijska lampa, čekić, prostirka i sl.

Pritisak u pneumaticima

Različiti pneumatici imaju različite vrednosti pritiska u različitim uslovima - opterećen ili neopterećen auto, prednji ili zadnji hladni i ugrejani itd. Ove vrednosti su obično iskazane na nalepnici kod prednjih vrata i u uputstvu za upotrebu. Na svim boljim pumpama postoji aparat za merenje pritiska i povremeno, a obavezno pre svakog puta, treba proveriti i uskladiti vrednosti sa preporučenim. Manja potrošnja, bolje upravljanje, manje trošenje guma, veća bezbednost su neki od razloga zbog koga bi ovaj 3-minutni posao morali često da uradimo. Pored toga povremeno treba proveriti i da li su točkovi dobro pritegnuti korišćenjem ključa za šrafove točkova.

Zvuci i mirisi

Ukoliko čujemo neuobičajene zvuke - češanje, lupkanje, škripa, kuckanje ili bilo šta drugo što nije uobičajeno, prvo proverimo da li je možda to neki spoljni uticaj. Pri tome mislim da ne škripi kaiš na autu iza nas, da li je asfalt na putu prekriven peskom pa više šušti u vožnji , da li stojimo na semaforu pored gradilišta na kome majstori lupaju i slične situacije. Ako smo sigurni da je na našem autu problem, teba otići na proveru u auto servis i provozati se sa majstorom. Potrudimo se da mu u vožnji ponovimo taj zvuk i biće mu mnogo lakše da brže i sigurnije odredi u čemu je problem.

Slično važi za mirise - stariji automobili mirišu na paljevinu, možemo proći pored zapaljene kante za smeće, nekada se razni mirisi iz fabrika spuštaju na grad i osećaju. Može nam se i kesa zalepiti na auspuh. Proveriti vizuelno na našem autu, pa ako se i dalje oseća ipak otići u auto servis na proveru.

Čistoća vozila

Treba proveriti čistoći farova, štop lami, čistoću stakala zbog bezbednosti - bolje vidljivosti. Tablice nam moraju biti čiste zbog kazni. Unutrašnjost - zbog NAS.

Gumene delove automobila trebamo održavati čistim i zaštititi ih od spoljnih uslova (kako od zime, leda tako i od sunca) sredstvima za zaštitu koja se mogu kupiti u svim radnjama za prodaju auto kozmetike.

U zimskim uslovima češće treba prati auto zbog soli sa puta koja oštećuje delove karoserije i trapa, naročito one koji nisu zaštićeni.

 

Ovo su neke stvari koje sami možemo odraditi za naš auto i tako dosta produžiti njegov vek trajanja i smanjiti troškove održavanja. Sledi priča o onome što ne možemo sami, a moramo uraditi.

Auto servisi i majstori

...

Održavanje vozila i auto servis
2016-10-01
Keywords: 
auto servis, održavanje vozila